Verdensomfattende indsats efter orkanen Maria

   

Orkanen Maria ramte Puerto Rico med katastrofale følger 20. september 2017. Baxter iværksatte en verdensomfattende indsats efter orkanen for at støtte patienter og sundhedspersonale i USA og hjælpe vores ansatte på øen.

Takket være Baxters beredskabsplan og heroiske indsats fra vores ansatte på øen kunne produktionen genoptages i begrænset omfang allerede en uge efter stormen. Produktionen steg, efter at alle vores anlæg på øen blev tilsluttet elnettet i slutningen af 2017, og vi kom op på samme produktionsniveau som før stormen i begyndelsen af 2018. Alle produkter, som produceres på øen, er nu fuldt ud tilgængelige.  

Baxter havde dieseldrevne reservegeneratorer på alle øens anlæg, som drev produktionen under de afbrydelser i elnettet, som fulgte i flere uger og måneder efter stormen, og som fortsat kan finde sted.

Baxter sætter stor pris på støtten fra det amerikanske sundhedsministerium (HHS) og ministeriet for indre sikkerhed (Homeland Security), den amerikanske levnedsmiddel- og lægemiddelmyndighed (FDA), den amerikanske myndighed for katastrofehåndtering (FEMA), Puerto Ricos energimyndighed (PREPA) og Puerto Ricos guvernør Ricardo Rosselló og hans medarbejdere for al støtte i genopretningsfasen.

En global indsats for at støtte produktforsyningen til USA

Baxter producerer posesystemerne MINI-BAG og MINI-BAG Plus i Puerto Rico (parenterale opløsninger i små størrelser eller SVP), som først og fremmest anvendes på apoteker til at sammensætte og tilsætte lægemidler eller til at lette administrering af lægemidler, aminosyrer og visse forblandede produkter.

Baxters anlæg i Aibonito, Puerto Rico
Baxter i Aibonito, Puerto Rico

For at opretholde produktforsyningen til det amerikanske marked gennemførte Baxter målrettede, strategiske genopretningsforanstaltninger i hele det globale produktionsnetværk, inklusive samarbejde med FDA om beføjelse til midlertidig specialimport af visse produkter fra Baxters anlæg i Irland, Australien, Canada, Mexico, England, Italien og Brasilien. Siden specialimporterne begyndte i oktober 2017, har der kunnet sendes millioner af produkter til hospitaler i hele USA.

Baxters anlæg i Jayuya, Puerto Rico
Baxter i Jayuya, Puerto Rico

Ud over adgangen til SVP-produkter er parenterale opløsninger i store størrelser (LVP) fuldt ud tilgængelige for kunder i hele USA. Baxter fremstiller ikke parenterale LVP-enheder i Puerto Rico, og orkanen Maria har derfor ikke påvirket produktionen af dem. Takket være en permanent godkendelse fra FDA kan Baxter desuden tilbyde ekstra LVP-enheder fra et produktionsanlæg i Mexico for at kunne imødekomme efterspørgslen fra kunderne.

Forberedelser til fremtiden: Vi tror på globale leveringsløsninger

For at skabe yderligere fleksibilitet i produktionen, som kan støtte fremtidige behov for intravenøse opløsninger i USA, samarbejder Baxter med FDA om at få en permanent godkendelse for flere anlæg uden for USA. På den måde kan Baxter have flere alternative produktionsanlæg til import af visse produkter til USA. For øjeblikket har FDA givet en permanent godkendelse til import af visse SVP- og LVP-produkter fra anlæg i Irland, Spanien og Mexico.

Støtte til samfundet og Baxter-ansatte i Puerto Rico

Baxter hjælper til med nødhjælpsforsyninger til Puerto Rico.
Baxter flyger in hjälp till Puerto Rico

Baxter deltog hurtigt i mobiliseringen af støtteindsatser efter stormen for at hjælpe sine ansatte og lokalsamfundene. Vores medarbejdere havde ikke bare daglige udfordringer med at komme til og fra arbejdet, fordi hele transportnetværket var beskadiget eller ødelagt. De måtte også forsøge at håndtere deres familiers og deres naboers akutte basale behov.

Et af Baxters produktionsanlæg i Puerto Rico uddeler vand til de lokale.
Baxters fabrik i Puerto Rico hjälper till med vattenförsörjningen. 

Baxter hjalp over 2.000 ansatte i Puerto Rico med at skaffe benzin, mad, vand, toiletartikler og andre fornødenheder. Vi organiserede flere daglige flyvninger til transport af over 10.000 kg fornødenheder til vores ansatte. Vi distribuerede gasdrevne generatorer og gaskogeplader og installerede vaskestationer på vores produktionsanlæg for at hjælpe medarbejderne og deres familier. Baxter gav også finansiel støtte til sine ansatte for at hjælpe dem med at genopbygge deres liv.

Legetøj indsamlet af kolleger hos Baxter til medarbejdernes børn i Puerto Rico.
Våra medarbetare samlade ihop leksaker och skickade till kollegors familjer.

Vi hjalp også beboerne i områderne omkring vores produktionsanlæg med at få adgang til drikkevand. Støtten til vores medarbejdere og deres familier i Puerto Rico fortsatte i uger og måneder efter orkanen. Ved juletid i 2017 arrangerede vores øvrige medarbejdere indsamlinger af legetøj, bøger, skolemateriale og sportsudstyr, som blev sendt til de ansatte og deres familier på øen.

Relaterede artikler