Hvordan forbedrer du dine karrieremuligheder? Lyt til den administrerende direktør – svaret er drive

For nogle uger siden mødte jeg nogle ansatte, som deltager i Baxters program for udvikling gennem arbejdsrotation. Deltagerne er nyuddannede med et stort potentiale, som får lov at afprøve forskellige felter inden for deres respektive områder – forskning og udvikling, økonomi, salg med mere – for at udvikle deres kompetencer og lederegenskaber. Det handler med andre ord om de talenter, der kommer til at forme Baxters fremtid.

At få lov at møde unge dynamiske erhvervsfolk tager mig tilbage til tiden, da jeg selv var en ivrig nyansat, som forsøgte at etablere mig i forretningsverdenen. Mine mest påtrængende spørgsmål til de erfarne ledere dengang, var de samme, som jeg hører i dag: Hvad motiverer dig? Hvordan kom du fra punkt A til punkt B? Hvad er hemmeligheden bag en vellykket karriere?

Afhængigt af situationen afspejler mine svar et udvalg af egenskaber, som min erfaring har vist mig er væsentlige for et effektivt lederskab. Det kan handle om en strategisk tankegang, at hilse mangfoldighed velkommen, tilpasningsevne og humoristisk sans.

Men på det seneste har jeg indset, at der er en egenskab, som jeg har tendens til at fremhæve foran alle andre. Den kan kaldes udholdenhed, ihærdighed, beslutsomhed eller drive. Det er viljen til at nå enestående resultater også – eller især – når du møder modstand.

Det handler ikke om at gå imod strømmen og gøre oprør. Det handler i stedet om, hvordan du håndterer udfordringer, som står i vejen for at opnå resultater i overensstemmelse med virksomhedens mission og værdier.

Hvor end du arbejder, håber jeg, at du er omgivet af en struktur og en kultur, som giver dig mulighed for hver dag at arbejde effektivt og nå resultater. Men der er også aha-oplevelser, hvor inspiration eller hårdt arbejde fører til ny viden. Du ser en løsning, som kan forbedre resultatet eller aner en mulighed, som du ikke må glip af. Hvordan tager du vare på de øjeblikke? Hvordan håndterer du modstand? Viser du, at du kan stå fast på din overbevisning? Det er sådanne øjeblikke, der kan forandre din karriere.

Det er Baxters mission at redde og opretholde liv. Ansatte i hele virksomheden tror på vores mission... og de virkelig ekstraordinære medarbejdere er dem, som stræber efter at gøre en endnu større forskel hver dag. De er fast besluttede på at se muligheder i stedet for begrænsninger. Deres vilje udvikler os, og de udvikler samtidig sig selv.

Der findes mange måder at gøre karriere, og ikke to er ens. Men for mig er din udholdenhed, når det gælder om at nå længere end forventet, det som viser dit virkelige potentiale.

—Joe Almeida, bestyrelsesformand og administrerende direktør

Læs mere om mulighederne for en karriere, som kan forandre liv og vores fokus på personlig og faglig udvikling.